Jag har som mål att laga minst 2 vegetariska rätter i veckan men det är lättare sagt än gjort med tre kräsna barn.
Men denna vegetariska lasagne har blivit en klar favorit här hemma. Väldigt krämig och god lasagne med morötter och zucchini.
Vegetarisk lasagne
Ingredienser
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlökar
- 4 rivna morötter
- 1 riven zucchini
- 1 halloumiost i centimeter stora bitar
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- Nymalen svartpeppar
- 1 pkt passerad tomat
- 1 msk chilisås
- Lite srirachasås efter tycke o smak
- 2 dl vatten
Bechamelsås
Ingredienser
- 25g smör
- 3/4 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 dl riven ost
- Lite riven muskotnöt
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Fräs lök, morötter, zucchini och halloumiost i olja och lite smör.
- Låt tomatpuré fräsa med samt kryddorna.
- Tillsätt passerad tomat, chilisås, sriracha, vatten och koka ihop till krämig sås.
- Gör bechamelsås. Fräs smör, tillsätt mjöl under vispning samt mjölken och grädden till krämig sås.
- Krydda med muskotnöt, salt och vitpeppar. Tillsätt ost och ställ av från plattan.
- Varva den vegetariska såsen med bechamelsås och lasagneplattor.
- Avsluta med sås, bechamel och riven ost.
- In i ugnen på 175 grader i ca 30-45 min.
- Servera med en god sallad och ev gott bröd.
Trevlig helg!