Köpte för ett tag sen den fantastiska boken från Hummingbird Bakery i London och där fanns det mycket smarriga saker, bland annat den här kakan.
Den görs i tre steg, med ett brownielager i botten, ett cheesecakelager ovanpå som sen gräddas i ugnen och sen en hallongrädde som man vispar och lägger ovanpå!
Här kommer receptet för de som inte har boken men ändå vill prova!
Brownie
Ingredienser
- 200 g mörk choklad
- 200 g osaltat smör, rumsvarmt
- 250 g florsocker
- 3 st ägg
- 110 g vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen försiktigt i vattenbad.
- Vispa samman smör och florsocker med elvisp eller köksmaskin.
- Vispa ned äggen ett i taget och skrapa bunkens kanter med en slickepott mellan varje ägg.
- Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ned det ordentligt.
- Vispa sedan på högre hastighet tills smeten är slät.
- Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt.
- Häll smeten i en plåt som är ca 33 x 23 x 5 cm och som du har lagt ett bakplåtspapper i.
- Bred ut smeten jämnt.
Cheesecake
Ingredienser
- 400 g naturell färskost
- 150 g florsocker
- ½ tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
Gör så här
- Vispa samman allt utom äggen med elvisp på låg hastighet.
- Tillsätt ett ägg i taget under vispning och vispa tills den är slät.
- Vispa sedan på hög hastighet för att göra smeten lite lättare och luftigare, men inte för länge.
- Häll smeten ovanpå brownielagret och grädda i 30-40 minuter.
- Den ska vara gyllenbrun längs kanterna .
- Låt den kallna helt och sen i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.
Hallongrädde
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 100 g florsocker
- 150 g hallon (frysta, upptinade)
Gör så här
- Vispa samman ingredienserna tills de är tjockt men inte fast och bred sedan på kakan som du lagt på ett fat med cheesecakelagret uppåt.
- Dekorera med vad du tycker passar, till exempel chokladlöv.