Trattoria Commedia
Meny
  • Hem
  • Om
  • Kontakt
Meny
Cheesecakebrownie

Cheesecakebrownie

Publicerat den 11/09/202111/11/2021 av Mikaela

Köpte för ett tag sen den fantastiska boken från Hummingbird Bakery i London och där fanns det mycket smarriga saker, bland annat den här kakan.

Den görs i tre steg, med ett brownielager i botten, ett cheesecakelager ovanpå som sen gräddas i ugnen och sen en hallongrädde som man vispar och lägger ovanpå!

Här kommer receptet för de som inte har boken men ändå vill prova!

Brownie

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 250 g florsocker
  • 3 st ägg
  • 110 g vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen försiktigt i vattenbad.
  3. Vispa samman smör och florsocker med elvisp eller köksmaskin.
  4. Vispa ned äggen ett i taget och skrapa bunkens kanter med en slickepott mellan varje ägg.
  5. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ned det ordentligt.
  6. Vispa sedan på högre hastighet tills smeten är slät.
  7. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda ordentligt.
  8. Häll smeten i en plåt som är ca 33 x 23 x 5 cm och som du har lagt ett bakplåtspapper i.
  9. Bred ut smeten jämnt.

Cheesecake

Ingredienser

  • 400 g naturell färskost
  • 150 g florsocker
  • ½ tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Vispa samman allt utom äggen med elvisp på låg hastighet.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och vispa tills den är slät.
  3. Vispa sedan på hög hastighet för att göra smeten lite lättare och luftigare, men inte för länge.
  4. Häll smeten ovanpå brownielagret och grädda i 30-40 minuter.
  5. Den ska vara gyllenbrun längs kanterna .
  6. Låt den kallna helt och sen i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.

Hallongrädde

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g florsocker
  • 150 g hallon (frysta, upptinade)

Gör så här

  1. Vispa samman ingredienserna tills de är tjockt men inte fast och bred sedan på kakan som du lagt på ett fat med cheesecakelagret uppåt.
  2. Dekorera med vad du tycker passar, till exempel chokladlöv.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recept och tips

  • Dammsugare
  • Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Cheesecakebrownie
  • Körsbärskompott
  • Cafe Latte pannacotta
  • Surdegsbröd – surdegsgrund
  • Glassbakelser
  • Vit kladdkaka
  • Peanut Butter Cups
  • Snabb tomatsalsa
  • Key Lime Pie
  • Semlor i glas
  • Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Crostata
  • Hönökaka

Senaste kommentarer

  • Emma om Körsbärskompott
  • Annica om Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Vera om Cafe Latte pannacotta
  • Lisen om Dammsugare
  • Mia om Kycklinggryta med sidfläsk och svamp

Kategorier

  • Dessert, kakor & godis
  • Drycker
  • Frukost & bröd
  • Lunch & Middag
  • Tips & övrigt
Copyright © trattoriacommedia.se