Då det är flera stycken som frågat mig om jag inte kan lägga ut receptet på mina semlor i glas så tänkte jag göra det!
Här har ni receptet på Semlor i glas
Det blir ca 6 portioner om man gör dem i större glas och inte i snapsglas.
Ingredienser
- 3,5 dl grädde
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk nystött kardemumma
- 1 st gelatinblad
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 min.
- Koka upp resten av ingredienserna och ta av ifrån plattan, lägg ner gelatinbladet och låt det smälta.
- Häll upp i valfritt antal glas, små eller stora och låt dom stelna helt i kylskåp.
- Ta sedan ca 150 g mandelmassa och riv den grovt, rör ut den med ca 0,5-1 msk Amarettolikör (Man kan givetsvis utesluta Amaretton om man vill ha den alkoholfri) och sedan ovispad grädde tills du har en ganska flytande konsistens.
- Tillsätt eventuellt lite florsocker om du tycker det behövs.
- Skeda över mandelcremen på pannacottan.
- Vispa sedan grädde och skeda eller spritsa över cremen.
- Toppa med smulor av kardmummabiscotti eller annan typ av kex/kaka och pudra sedan florsocker över. (Kardemummaskorpor fungerar utmärkt)
Hoppas ni kommer tycka lika mycket om det som jag gjorde!