Trattoria Commedia
Meny
  • Hem
  • Om
  • Kontakt
Meny
Hönökaka

Hönökaka

Publicerat den 10/25/202111/11/2021 av Mikaela

Dessa har verkligen strykande åtgång hemma hos oss!

Jag gör inte mina så tunna som klassiska hönökakor då barnen gillar dem lite tjockare men det där väljer man ju själv. Jag har heller ingen kruskavel utan naggar mina, funkar det också!

Hönökaka

Ingredienser

  • 50g jäst
  • 6 dl fingervarm mjölk
  • 100g rumsvarmt smör
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 5 dl rågsikt
  • 10-12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll den fingervarma mjölken över till jästen lösts sig.
  2. Tillsätt smör, sirap, salt.
  3. Tillsätt mjölet lite i taget. Jag använder aldrig mått här utan gå på känsla och tittar på degen.
  4. Knåda några minuter och låt den sen jäsa i ca 50 minuter. Jag jäser mina degar i bunken med plastfolie över. Gärna i ugn med jäsfunktion.
  5. Kavla ut degen till stora runda kakor. Lägg en och en på bakplåtspapper.
  6. Nagga ytan ordentligt om du inte har kruskavel.
  7. Låt bröden jäsa under bakduk ca 20 min.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Grädda bröden mot i ugnen 6-8 minuter. Håll koll på färgen.

Njut med gott pålägg!!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

  • Dammsugare
  • Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Cheesecakebrownie
  • Körsbärskompott
  • Cafe Latte pannacotta
  • Surdegsbröd – surdegsgrund
  • Glassbakelser
  • Vit kladdkaka
  • Peanut Butter Cups
  • Snabb tomatsalsa
  • Key Lime Pie
  • Semlor i glas
  • Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Crostata
  • Hönökaka

Senaste kommentarer

  • Vera om Cafe Latte pannacotta
  • Lisen om Dammsugare
  • Mia om Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Pia Norberg om Dammsugare

Kategorier

  • Dessert, kakor & godis
  • Drycker
  • Frukost & bröd
  • Lunch & Middag
  • Tips & övrigt
Copyright © trattoriacommedia.se