På en kryssning på Östersjön förra året så köpte jag Reeses Peanut Butter Cups för att testa och blev omedelbart helt förälskad i dem, men de går ju inte att få tag på överallt så jag tänkte att det borde ju gå att göra själv.
Efter lite googlande så lyckades jag knåpa ihop ett recept som blev supergott.
Peanut Butter Cups
Ingredienser
- 200 g mörk choklad
- 200 g ljus choklad
- 1 dl jordnötssmör, smooth
- 2 msk mjukt smör
- 1 dl florsocker
Gör så här
- Hacka chokladen och blanda sorterna, man kan använda bara ljus eller mör om man vill men jag tycker det blev precis lagom att blanda.
- Smält hälften av chokladen i mikro eller vattenbad.
- Häll eller spritsa i formar, jag använde mindre muffinsformar som är kanske dubbelt så stora som en knäckform, men det är valfritt vilken form du vill använda.
- Ställ i kyl eller frys för att stelna.
- Rör sedan ihop jordnötssmöret med smöret och florsocker till en jämn smet.
- Tryck ut så jämnt du kan i formarna och ställ dem att stelna igen.
- Smält resten av chokladen och häll i formarna, slå brickan mot bordet några gånger för att få en jämn yta och ställ dem att stelna.
- Förvara i en lufttät burk sedan.
Supergoda till en god kopp kaffe!