Lätt och smidig vardagsmat idag…. och det gillar vi såklart!
Korv och massa goda tillbehör som lagas i samma form! Snabbt, lät och supergott!
Recept på Salsiccia med tillbehör
Ingredienser
- 4 råa valfria korvar med bra kötthalt
- 6 potatisar
- 4 morötter
- 1 broccolihuvud
- 2 rödlökar
- 6 hela vitlöksklyftor
- 1 citron
- Olja
- Salt, peppar och timjan
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär rutmönster i korven utan att skära igenom.
- Dela potatis och morötter i lika stora delar.
- Skär broccolihuvudet i 6 långa bitar. Använd även stammen.
- Klyfta löken.
- Lägg allt på en plåt tillsammans med olja, kryddor och vitlök.
- Dela citronen i två delar och lägg även dessa på plåten.
- Sätt in i ugn tills allt fått fin färg och korven är genomstekt. Ca 30-45 min.
Vi hade en smarrig senapssås till. Blandade 1 dl crème fraiche med 1 dl turkisk yoghurt och 1 msk dijonsenap. Lite salt och peppar. Så gott!!
Jag älskar idén om att allt lagas i en och samma form – det minimerar stöket i köket och låter smakerna verkligen blandas och förstärkas under tillagningen.
För att ge receptet en liten twist, kan du tillsätta några krossade fänkålsfrön eller lite chili flakes till korven innan tillagning. Dessa smaker kompletterar den rika smaken av Salsiccia och lägger till en extra smakdimension. Dessutom, om du vill göra det lite mer medelhavsinspirerat, kan du lägga till några oliver eller soltorkade tomater på plåten. Smaklig måltid!