Gjorde en fantastisk kycklinggryta för ett tag sen som jag bara måste dela med mig av!
Kycklinggryta med rökt sidfläsk
2 port
Ingredienser
- 400 gr kycklinglårfile, delad i 2-3 bitar/lår
- 50 gr rökt sidfläsk, tärnat
- 2 vitlöksklyftor, grovt hackade
- 1 stor gul lök, strimlad
- 4 stora skogschampinjoner, delade i 6 bitar
- ca 2 dl grädde
- 1-2 msk flytande kycklingfond
- Salt och peppar
Gör så här
- Börja med att steka det rökta sidfläsket i en stekpanna tills det är knaperstekt och lyft sedan upp det ur stekpannan men lämna fettet kvar.
- Det använder man nämligen till att sedan bryna kycklingen i tills den har fått fin färg. Sedan lägger men ner vitlöken, den gula löken och svampen och fräser lite grann.
- Sedan häller man på grädden, ev lite mer om det behövs och kycklingfonden.
- Sedan får det koka ihop tills grädden tjocknat lite och så smakar man av med salt och peppar.
- Toppa med det rökta sidfläsket, servera med valfritt tillbehör. Jag ångade färsk broccoli till då vi märker att vi mår bättre när vi äter mindre kolhydrater.
Fläsket gör så att grytan med kyckling får en saltare och smakrikare framtoning. Anneas så kan kyckling i sig själv vara ganska så smaklöst.