Trattoria Commedia
Meny
  • Hem
  • Om
  • Kontakt
Meny
Körsbärskompott

Körsbärskompott

Publicerat den 11/08/202111/11/2021 av Mikaela

Såg ett recept på nätet i förbifarten som jag blev lite inspirerad av, och då hela mitt kök just nu är nerpackat så blir det av förklarliga skäl inte så mycket matlagning hemma just nu. Men då är det ju tur att man kan pyssla med lite sånt på jobbet ibland…

Nu är ju inte det här receptet exakt som jag såg utan ett som jag komponerade själv när jag gjorde den!

Körsbärskompott med portvin

Ingredienser

  • 1 kg körsbär, urkärnade, frysta går alldeles utmärkt
  • 500 g råsocker
  • 100 g farinsocker
  • 2 dl portvin
  • 1 vaniljstång, snittad
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och koka ca 5-10 minuter, inte alltför våldsamt, då kokar körsbären sönder.
  2. Lyft upp körsbären, lägg åt sidan. Lägg ner vaniljen och kanelen igen.
  3. Koka sedan lagen långsamt (dvs inte stormkoka utan mer puttra) tills den blir tjock och simmig.
  4. Häll den varma lagen över körsbären och ät den antingen varm till vaniljglass, eller låt kallna och ha till chokladmousse, eller varför inte till en bit lagrad ost!!

Mycket mumsigt!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

  • Dammsugare
  • Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Cheesecakebrownie
  • Körsbärskompott
  • Cafe Latte pannacotta
  • Surdegsbröd – surdegsgrund
  • Glassbakelser
  • Vit kladdkaka
  • Peanut Butter Cups
  • Snabb tomatsalsa
  • Key Lime Pie
  • Semlor i glas
  • Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Crostata
  • Hönökaka

Senaste kommentarer

  • Vera om Cafe Latte pannacotta
  • Lisen om Dammsugare
  • Mia om Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Pia Norberg om Dammsugare

Kategorier

  • Dessert, kakor & godis
  • Drycker
  • Frukost & bröd
  • Lunch & Middag
  • Tips & övrigt
Copyright © trattoriacommedia.se