Efter en ganska mastig middag med kött så är det ganska gott att ha en dessert som inte är så mastig utan gärna lite åt det syrligare hållet, då är Key Lime Pie en riktig vinnare.
Kombinationen av krispig botten, en syrlig len kräm och toppad med fluffig vispad grädde är ju så otroligt gott.
Key Lime Pie
Ingredienser
- 15 st digestivekex
- 2 msk strösocker
- 100 g smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader i en vanlig ugn.
- Mixa kexen fint. Smält smöret och blanda sedan allt.
- Tryck ut smulorna i en pajform, tryck upp mot sidorna med en sked.
- Grädda i ugnen i 8-10 min.
- Låt svalna helt och sänk ugnen till 170 grader varmluft eller 180 grader vanlig ugn.
Pajfyllning
Ingredienser
- 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
- 1 1/4 dl pressad limejuice
- skal av 2 st lime
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st äggulor
- 2 st ägg
Gör så här
- Blanda allt utom ägg och äggulor försiktigt.
- Blanda sedan ner äggulorna och äggen lite i taget och försiktigt, vispa inte så att det kommer in en massa luft.
- Häll i pajskalet och grädda i ugnen i 10-12 min.
- Låt svalna och stelna sedan i kyl.
Vispa grädde och garnera med. Jag rev även över lite limeskal, men det är fritt att garnera med vad man vill.