Den här cheesecaken är enligt mig i världsklass, den är så himla god!
Här kommer receptet för den som vill prova, jag lovar, du kommer INTE att bli besviken!
Classic Cheesecake
Ingredienser
- 10 st digestivekex
- 75 gram smält smör
Gör så här
- Mixa kexen fint i en matberedare tillsammans med smöret.
- Tryck ut i en springform fodrad med bakplåtspapper i botten.
- Grädda i 175 grader i 7 minuter.
Ingredienser
- 400 gram färskost, typ Philadelphiaost
- 2 st ägg
- 3/4 dl strösocker
Gör så här
Rör ihop allt, häll i formen och grädda sedan i 175 grader i 25-30 minuter, ta ut den och låt svalna i ca 15-20 minuter.
Ingredienser
- 4 dl creme fraiche (hög fetthalt)
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Rör ihop, häll försiktigt på kakan och grädda sedan i 175 grader i 15 minuter.
- Låt cheesecaken kallna helt i kylskåp.
Om du vill kan du göra en topping med till exempel rabarberkolasås och då gör du så här:
- Ta ett par stjälkar rabarber och skär i sneda bitar.
- Fräs dem i rikligt med smör i en stekpanna i ett par minuter, häll sedan på någon deciliter med strösocker och nån matsked vatten, låt koka ihop och låt sedan kallna, om den är för lös så misströsta inte, den tjocknar lite.
- Lägg sedan färska jordgubbar på cheesecaken och häll över rabarber-”såsen”!