Trattoria Commedia
Meny
  • Hem
  • Om
  • Kontakt
Meny
Toscakaka

Toscakaka

Publicerat den 09/29/202111/11/2021 av Mikaela

Tog ett vanligt recept på toscakaka men la till kakao i smeten och bytte mandeln mot cocos i smeten ovanpå. Den blev väldigt smarrig, så den lär jag nog baka flera gånger!

Här kommer receptet på Toscakaka!

Chokladcocostosca

Ingredienser

  • 100 g flytande smör och rapsolja
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form, rund går jättebra, ibland tar jag min stjärnform för skojs skull.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten.
  5. Blanda ner det flytande smöret och grädden.
  6. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Gör under tiden glasyren;blanda i en kastrull:
    • 100 g smör
    • 1 dl socker
    • 2 msk vetemjöl
    • 2 msk mjölk
    • ca 1½-2 dl cocosflingor
  8. Värm försiktigt glasyren under omrörning på medelvärme tills smöret smält och den tjocknat lite.
  9. Häll glasyren på kakan och flytta upp den till mitten av ugnen, grädda i ca 15 minuter till eller tills den har fått färg.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

  • Dammsugare
  • Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Cheesecakebrownie
  • Körsbärskompott
  • Cafe Latte pannacotta
  • Surdegsbröd – surdegsgrund
  • Glassbakelser
  • Vit kladdkaka
  • Peanut Butter Cups
  • Snabb tomatsalsa
  • Key Lime Pie
  • Semlor i glas
  • Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Crostata
  • Hönökaka

Senaste kommentarer

  • Pia Norberg om Dammsugare

Kategorier

  • Dessert, kakor & godis
  • Drycker
  • Frukost & bröd
  • Lunch & Middag
  • Tips & övrigt
Copyright © trattoriacommedia.se