Tog ett vanligt recept på toscakaka men la till kakao i smeten och bytte mandeln mot cocos i smeten ovanpå. Den blev väldigt smarrig, så den lär jag nog baka flera gånger!
Här kommer receptet på Toscakaka!
Chokladcocostosca
Ingredienser
- 100 g flytande smör och rapsolja
- 1½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form, rund går jättebra, ibland tar jag min stjärnform för skojs skull.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten.
- Blanda ner det flytande smöret och grädden.
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Gör under tiden glasyren;blanda i en kastrull:
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- ca 1½-2 dl cocosflingor
- Värm försiktigt glasyren under omrörning på medelvärme tills smöret smält och den tjocknat lite.
- Häll glasyren på kakan och flytta upp den till mitten av ugnen, grädda i ca 15 minuter till eller tills den har fått färg.