Fick en baksten i julklapp av min man och förutom att använda den för att göra underbara pizzor så är jag ju tvungen att baka bröd på den!
Ibland blir det de här baguetterna och här har ni det enkla receptet
Ingredienser
- 5 dl halvljummet vatten
- 50 g jäst
- 2 msk olivolja
- 1 msk havssalt
- Ca 14 dl Manitoba Cream-mjöl
Gör så här
- Sätt in bakstenen i ugnen och sätt den på 250 grader, tar ca 40 minuter innan den blir varm.
- Lös upp jästen i vattnet, ha i olivolja och salt.
- Arbeta in mjölet och arbeta i maskin i 10-15 minuter.
- Låt jäsa 30 min under bakduk, slå ner degen och låt jäsa 30 min till!
- Ta upp den på bakbordet och knåda den ganska rejält, gör 4 baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 20 min.
- Dra sedan över pappret på bakstenen, spruta några gånger med en blomspruta i botten på ugnen och stäng fort!
- Upprepa några gånger under de ca 15 min det tar att bli färdiga!
Ska även prova att använda bakstenen på grillen!