Här kommer ett recept på en smal chokladkaka med lime som jag fick recept av en kollega! Men smal och smal, i det här fallet handlar det om att det är kesella istället för smör! Men sen är det ju en hel del socker i!
I originalreceptet så var det vetemjöl men då det var så liten mängd så bytte jag ut det mot bovetemjöl som är glutenfritt! Men man kan säkert ta vilket mjöl man vill!
Smal chokladkaka med lime
Ingredienser
- 3 st ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 dl bovetemjöl/vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 3/4 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 250 g kesella
- Rivet skal av 1 lime
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Vänd ner i äggsmeten tillsammans med kesella och limeskal.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kakan kallna!
Jag serverar den med vispad grädde, färska hallon och lite hackade pistagenötter!