Trattoria Commedia
Meny
  • Hem
  • Om
  • Kontakt
Meny
Paj med rabarberpannacotta

Paj med rabarberpannacotta

Publicerat den 08/02/202111/11/2021 av Mikaela

Här kommer en lite annorlunda paj, det är nämligen ett pajskal bakat med mandelmassa som är fyllt med en rabarberpannacotta och sedan täckt med en rabarbergele!!

Den är helt klart lite pysslig att göra, men den blir både otroligt vacker att se på och mycket god!!

Här kommer receptet!

Pajdeg med mandelmassa

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 1 litet ägg

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt.
  2. Lägg mjölet, smöret skuret i mindre bitar och mandelmassan i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  3. Tillsätt ägget och kör till en deg.
  4. Kavla ut den och lägg i en pajform med löstagbar botten.
  5. Nagga med en gaffel och låt sedan vila i kylen i 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Lägg ett uppblött urkramat bakplåtspapper i formen och fyll med gula ärtor. (Ärtorna kan man använda som bakärtor flera gånger men inte göra ärtsoppa på sen…)
  8. Grädda i ugnen i 15 minuter, lyft sedan bort ärtorna och pappret och grädda i ca 10 minuter till.
  9. Låt svalna.

Rabarberpannacotta

Ingredienser

  • 250 g kesella med rabarbersmak
  • 1 dl rabarberkompott
  • 1,5 dl grädde
  • 3 st gelatinblad

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
  2. Blanda kesellan med rabarberkompotten.
  3. Koka upp grädden, dra åt sidan, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält.
  4. Låt det sedan svalna en stund och blanda sedan ihop grädden med kesella-rabarberblandningen.
  5. Häll i pajskalet och ställ i kylen och låt stelna helt.

Rabarbergele

Gör så här

  1. Koka upp 1 dl socker med en 1 dl vatten och någon droppe rosa karamellfärg, strimla en stjälk rabarber fint lite på snedden och lägg i en skål.
  2. Häll sedan lagen över rabarbern och låt kallna, häll av rabarbern i en sil men se till att spara lagen. Det blir ca 2 dl vätska.
  3. Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten i några minuter.
  4. Häll lagen i en kastrull och koka upp lätt, dra av från värmen och låt sedan de avrunna gelatinbladen smälta ner i lagen.
  5. Låt sedan den stå ett tag tills den börjar tjocka till sig.
  6. Arrangera rabarbern i mitten på pannacottan och häll sedan försiktigt den över pajen och rabarbern.
  7. Låt stelna i kyl!!

Sen är det ”bara” att äta!!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

  • Dammsugare
  • Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Cheesecakebrownie
  • Körsbärskompott
  • Cafe Latte pannacotta
  • Surdegsbröd – surdegsgrund
  • Glassbakelser
  • Vit kladdkaka
  • Peanut Butter Cups
  • Snabb tomatsalsa
  • Key Lime Pie
  • Semlor i glas
  • Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Crostata
  • Hönökaka

Senaste kommentarer

  • Vera om Cafe Latte pannacotta
  • Lisen om Dammsugare
  • Mia om Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Pia Norberg om Dammsugare

Kategorier

  • Dessert, kakor & godis
  • Drycker
  • Frukost & bröd
  • Lunch & Middag
  • Tips & övrigt
Copyright © trattoriacommedia.se