Varje vår kommer vårt mellanbarn och frågar när det är dags att plocka nässlor så vi kan göra nässelsoppa! Han älskar nässelsoppa… vilket är superkul. Vi åker till samma ställe varje gång och plockar massor av nässlor och ramslök. Njuter av skogen och fikar bland vitsipporna. Underbart att sen få laga mat på det vi hittat i naturen… nyttigt är det ju också!
Recept på Nässelsoppa
Ingredienser
- Ca 2 liter nässlor
- 2 schalottenlökar
- Ca 2 liter vatten
- 1 msk smör
- 3 msk mjöl
- 2 kyckling/grönsaks buljongtärningar
- 3 dl grädde
- 1 knippe Ramslök
- Salt och peppar
Gör så här
- Plocka ca 2 liter späda nässlor.
- Skölj dem noga och ta bort grova stjälkar.
- Koka dem i lättsaltat vatten i ca 5 min. Spara vattnet.
- Låt svalna och hacka ner dem.
- Fräs finhackad lök i smöret och tillsätt nässlorna och mjölet.
- Häll på ca 1 liter vatten och smula ner buljongtärningar.
- Koka några minuter och häll på grädde och hackad ramslök.
- Koka 5 minuter till och mixa sen soppan.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Vi serverade ramslöks grissini till vår soppa och dekorerade med lite ärtsoppa!
Ha det fint!