Hade en kompis över på middag i förra veckan och var då sugen på att laga indisk mat! Och det blev det, en indisk kycklinggryta med lite grönsaker och sen åt vi ett kryddris till det.
Och när jag äter indisk mat så vill i alla fall jag ha både mango chutney och naanbröd, och vad är godare att koka chutneyn och baka brödet själv?
Vill ni prova själv så finns de busenkla recepten nedanför!
Enkelt naanbröd
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk strösocker
- ½ tsk salt
- 1½ msk smält smör
- 1 dl yoghurt
- 1 st ägg
- ca 1 msk kalonji (svarta lökfrön)
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner yoghurten, smöret och ägget.
- Arbeta till en deg.
- Låt jäsa tills den blivit dubbel storlek, ca 2-4 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela degen i 4 delar och platta ut/kavla varje del till 1 cm tjock platta.
- Pensla med smält smör och grädda i ca 10-12 minuter.
- Pensla med lite smält smör precis innan servering.
Snabb mangochutney
Ingredienser
- 1 pkt fryst mango (250 g)
- 1 tomat, hackad
- ½ rödlök, finhackad
- 1-2 tsk curry
- 2 dl socker
- 3 msk sweet chili
- 1 dl vatten
- saften från ½ citron
- 1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
- Blanda allt och koka ihop tills den blir tjock. Ca 30 minuter, låt inte stormkoka!
- Häll upp på burk och låt svalna!