Trattoria Commedia
Meny
  • Hem
  • Om
  • Kontakt
Meny
Havrerutor med kola

Havrerutor med kola

Publicerat den 10/11/202111/11/2021 av Mikaela

Receptet på de här godingarna hittade jag på nätet. Varianten jag hittade var glutenfri men jag tog vad som fanns hemma och gjorde botten lite annorlunda. Men de blev supergoda!

Ingredienser

Botten:

  • 100 gram smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver

Kola:

  • 75g smör
  • 2 dl sirap
  • 2 dl grädde
  • En nypa salt
  • 175 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till botten och tryck ut i en 20×20 cm stor form med bakplåtspapper.
  2. In i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
  3. Låt svalna!
  4. Koka alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Tog ca 20 min. Gör kulprov!
  5. Bred kolan ovanpå botten och låt stelna.
  6. Smält chokladen och bred över kolan.
  7. Låt stelna.
  8. Dela i bitar med vass kniv.
  9. Njut!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

  • Dammsugare
  • Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Cheesecakebrownie
  • Körsbärskompott
  • Cafe Latte pannacotta
  • Surdegsbröd – surdegsgrund
  • Glassbakelser
  • Vit kladdkaka
  • Peanut Butter Cups
  • Snabb tomatsalsa
  • Key Lime Pie
  • Semlor i glas
  • Salsiccia i långpanna med tillbehör
  • Crostata
  • Hönökaka

Senaste kommentarer

  • Vera om Cafe Latte pannacotta
  • Lisen om Dammsugare
  • Mia om Kycklinggryta med sidfläsk och svamp
  • Pia Norberg om Dammsugare

Kategorier

  • Dessert, kakor & godis
  • Drycker
  • Frukost & bröd
  • Lunch & Middag
  • Tips & övrigt
Copyright © trattoriacommedia.se