För ett tag sen så skulle jag baka ett slags tunna kex som heter Tuille, jag gjorde det och tyckte att de smakade ungefär som glasstrutar. Så jag prövade att göra några som glasstrutar och det fungerade jättebra!
Ibland gör jag glasstrutar fyllda med vaniljglass, toppad med passionsfruktssås och kanderad cocos, men man kan variera precis som man själv vill!
Här har ni receptet på Glasstrutar om ni vill prova
Glasstrutar
Ingredienser
- 140 g vetemjöl
- 140 g florsocker
- 4 st SMÅ äggvitor, eller 2-3 stora
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Blanda ihop allt till en tunn seg smet, vispa INTE!
- Sätt plast över och låt den vila i rumstemperatur minst en timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bred ut tunt, helst på en silikonmatta, till en rund cirkel, ca 12-15 cm i diameter. Gör 2 åt gången.
- Grädda i 3 minuter eller tills de har fått fin färg.
- Rulla direkt ihop dom till strutar när de är varma, se till att du får så litet hål som möjligt i botten, det kan ta några strutar innan man hittar rätt teknik, det gjorde det för mig!
- Ställ dem i ett glas och låt kallna!
- Av denna smet kan man ju göra kex eller korgar, för att göra korgar så gör man ungefär samma storlek och istället för att rulla strutar så lägger man dom direkt över ett glas eller en kopp så att de formas som en korg!