Ibland blir det inte som planerat. Grönsaker köps in men så ändras planerna och man lagar något annat. Grönsaker som blivit tråkiga eller bruna behöver inte slängas. Tomater som blivit mjuka eller kanske börjar bli dåliga fryser jag in och använder i grytor och soppor.
Det smakar inte konstigt när det tillagas, men är kanske inte så aptitligt att lägga på smörgåsen. Det är bara att skära bort det som är dåligt och frysa in resten.
Morötter som mjuknat, blivit fläckiga eller fula och sjunger på sista versen kan rivas grovt och frysas in. Funkar utmärkt att använda i exempelvis bröd, soppa eller gryta. Detsamma gäller de flesta grönsaker. Skiva eller riv och frys in.
Bara fantasin sätter stopp för vad man kan använda dem till. Lök är det inget problem att steka efter att det varit fryst. Till och med sallad kan frysas ner och sen användas som utfyllnad i grytor eller soppor.