En helt suverän middag om man har kvar rester kvar från tacokvällen. Det går att slänga i nästan precis vad som helst. Har man färs över är det bara att ösa i det och fylla ut med lite mer färs, eller inte om man har mycket bönröra kvar. Överbliven majs och tomat kan också hällas i. Har man inte färdig bönröra går det bra att ersätta det med två förpackningar konserverade bönor av valfri sort men då får man också tillsätta 1-2 msk tacokrydda till soppan.
Ingredienser
- 1-2 stora gula lökar
- 1 stor gul eller röd paprika
- 1/2 sats bön- & linsröra
- 4 dl sojafärs (gärna överbliven tacokryddad)
- 500g krossade tomater
- 1 liten burk majs
- 3-4 dl vatten
- 4 dl växtgrädde
- 2 buljongtärningar
- 1 tsk svartpeppar
- 2 msk rapsolja
Gör så här
- Hacka löken och fräs i oljan.
- Rör ner sojafärsen och fräs lite under omrörning.
- Rör ner krossade tomater, bön- & linsröra, majs, buljongtärningar och skölj ur tomatförpackningen med vatten och häll i.
- Strimla paprikan och rör ner i grytan.
- Låt puttra på låg värme tills paprikan är genomkokt, ca 30 min.
- Rör ner växtgrädden och smaka av. Späd med mer vatten eller växtgrädde om det är för tjockt och tillsätt mer krydda vid behov.
Servera med bröd. Räcker till minst 8 personer.