En underbar chokladdröm till påsk eller nästa måndag, till sommarn, en höstdag, julafton…yepp denna är lika god alltid jag lovar.
Denna kaka måste göras, så god och enkel att göra! Mums!
Recept:
Tryffel
- 150 g mörk choklad (55 %)
- 150 g vispgrädde (1,5 dl)
Brownie
- 150 g osaltat smör
- 2,75 dl socker
- 1,5 dl kakao
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- flingsalt, godis etc att dekorera med
Gör så här
Chokladtryffel
- Hacka choklad och lägg den i en skål.
- Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
- Rör ihop till en slät och fin tryffel.
- Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smörj en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Smält smöret på låg värme i en kastrull.
- Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda det.
- Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
- Vänd ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter.
- Låt svalna.
- Bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt eller godis.
- Låt sedan kakan stå i kylen tills tryffeln stelnat.
- Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererade.