Ingredienser
- 100 gram smör
- 1 ½ tsk vaniljsocker
- 3 dl socker
- 4 msk kakao
- 2 st ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader (varmluft) annars ca 170 grader.
- Ta en kastrull som rymmer ca 2 liter, smält smöret.
- Blanda ner vaniljsockret, sockret och kakaon direkt i kastrullen.
- Blanda om så att du inte får några klumpar i kakaon.
- Rör ner äggen.
- Rör sedan ner vetemjölet.
- Häll i en smord och bröad form, jag brukar ta cocos till kladdkaka.
- Grädda i 30-40 minuter, (40 min om du har varmluft).
- Låt svalna.
- Smält valfri choklad med lite vispgrädde och en klick smör, ca 100 g choklad är lagom till en kaka.
- Bred ut på kladdkakan!